TOTUL DESPRE APĂ

CARE ESTE „CEA MAI PURA APA” ?

By februarie 1, 2022 No Comments

Există „cea mai pură” apă? Aud în fiecare zi această expresie „cea mai pură apă”. Acest termen, PURITATE, este folosit în exces pentru toate tipurile de apă. Practic, a devenit o „unealtă” de marketing, întreținând în mod deliberat sau nu, din ignoranță vădită, confuzia dintre puritatea apei cu mineralizarea totală. Cel mai agresiv o fac aceia care comercializează filtre si sisteme de filtrare de tot felul. Filtrele au si ele rolul lor, dar doar pentru apa de la robinet, pe care o folosim în gospodărie pentru a avea siguranța ca prin filtrare obținem o apa curata microbiologic si fara metale grele, dar atat. Nu uitati ca prin fierbere se elimina doar clorul, fiind un gaz nu si metalele grele, de aceea filtrele sunt utile. Unii cred realmente ca puritatea înseamnă absența mineralelor și, mai grav, blamează apa minerală naturală inducând în eroare și influențând alegerile consumatorilor. De exemplu, Bucovina sau Aquatique sunt ape cu cea mai mica cantitate de minerale destinate in general bebelusilor, dar asta nu inseamna ca sunt cele mai pure ape. Toate apele care vin din subteran sunt pure prin origine.
Așadar, când vorbim despre PURITATEA apei, ea nu poate fi interpretată altfel decât din punct de vedere MICROBIOLOGIC, adică, substanțe nocive, particulele organice și microorganisme. Puritatea nu înseamnă lipsa mineralelor din apă. Una este puritatea apei, alta este mineralizația. Nu există „cea mai pură apă” asa cum nu există „cea mai bună apă”. Există apă pentru toate gusturile si nevoile fiecărui organism. Apa minerală naturală este un produs ecologic pură prin originea subterană, așa cum o găsim in izvoarele din subteran, care sunt departe de orice sursă de poluare / contaminare. Se purifică în mod natural, trecând prin stratul de nisip, pietriș cu nisip, bolovănisuri, argilă și pământ vegetal. Este pură și ecologică tocmai pentru că este departe de orice sursa de poluare. Este cea mai protejată resursă de minerale. Indiferent de originea lor, compoziţia chimică a apelor minerale este condiţionată de calitatea mineralelor din rocile străbătute de apă în circuitul ei subteran, prin procesul natural de purificare şi filtrare, care are loc în „laboratoarele subterane” ale pământului, în urma lungului circuit al apei prin diferitele formaţiuni geologice, fie de câteva zeci, sute de ani. În această etapă au loc procese complexe de dizolvare a minerarelor întâlnite. Formaţiunile geologice traversate, precum şi roca colector diferă de la o zonă la alta, astfel încât nu există ape minerale identice, din punct de vedere al compoziţiei chimice. Cu cât apa traversează mai multe tipuri de formaţiuni geologice, cu atât conţinutul său chimic este mai complex şi este mai bogată in mineralele. Rolul benefic al apei asupra organismului este amplificat pe de o parte de conţinutul acesteia în săruri minerale iar pe de altă parte de PURITATEA ORIGINARĂ, caracterizată prin LIPSA TOTALĂ a contaminanţilor. Puritatea apei din sursa naturală ramane o parte importanta a calității ei. Cea mai pretioasă apă este apa minerală naturală, vine infuzată din natură cu cantitati importante de săruri minerale. Își manifestă extraordinarele calități alimentare și nutriționale, preventive și curative dacă este netratată prin mijloace chimice și este îmbuteliată direct la sursă. Trebuie precizat că orice intervenție asupra apei (cu aparate de alcalinizare sau cu minerale artificiale obținute chimic), este dăunătoare structurii sale, este agresivă și are efecte negative asupra organismului.

Leave a Reply