Skip to main content
TOTUL DESPRE APĂ

CUM NE AJUTA APA SA ÎNVINGEM POFTA DE MANCARE SI DULCIURI

By decembrie 20, 2021No Comments

Perioada sărbătorilor este o adevarată provocare culinară, apar excesele alimentare și lupta cu poftele. Sunt atat de multe recomandări pe Internet încat ne pierdem în ele și nu reușim să le punem în practică. Ei bine, deși pare un clișeu, apa chiar este soluția salvatoare, atât de simplă și la îndemâna oricui.

Dar, cât de important este să știm cum și ce apă să consumam astfel încât să ieșim din această perioadă fără prea multe kilograme în plus?! Se știe că foamea este confundată deseori cu pofta. Un truc care a funcționat de fiecare dată la mine dar și la toți cei cărora l-am recomandat, este ca atunci când simțim poftă, fie de mâncare, fie de dulciuri, să punem mâna pe un pahar, neaparat cu apă minerală natural, și să îl bem încet, cu înghițituri mici. Apa taie pofta de mâncare dar și de dulciuri. Dă senzație de sațietate și nu pentru că ne umplem stomacul cu lichid, ci pentru că apa minerală naturală este un aliment din toate punctele de vedere.

De ce apa minerală naturală? Pentru că valoarea nutrițională i-o dă chiar cantitatea de minerale cu care vine infuzată din natură, din izvoarele din subteran, cu minerale prețioase.

Suntem convinși că necesarul de minerale îl luam din fructe și legume. Mi-aș dori să vă spun că mineralele din fructe și legume sunt sănătoase și suficiente. Dar, din pacate, nu pot. Ne ferim de ceea ce generic numim „chimicale”- substanțele organo-fosforice. Solul este supus unei serii de procese de degradare. Contaminarea solului (cu metale grele şi pesticide sau cantităţi excesive de nitraţi şi fosfaţi), are efecte dramatice asupra compoziției naturale ale mineralelor din sol. Unele compromit și pânza freatică. Cea mai protejata sursă de minerale vine din izvoarele din subteran. Nu ar fi pacat sa nu valorificăm bogăția nutrițională pe care apa minerală naturală ne-o daruieste?!

Suntem făcuți din apa, este matricea vietii. Prin apă se reglează toate funcțiile din organism. Netrecând prin procesul de digestie, apa este absorbită în organism la nivelul intestinului, unde intră în sânge, transportă nutrienții și hidratează fiecare celulă. Imaginați-vă că apa este o rachetă care are nevoie de combustibil. Ca să intre în sânge, să transporte nutrienții și să ajungă la fiecare celulă are nevoie de combustibil, care înseamna electroliții / mineralele. Electroliții urmează molecula de apă și invers, contribuie la transformarea alimentelor în energie, elimină deșeurile acumulate, reglează întreg metabolismul și ajută corpul să absoarbă nutrienții. Mai mult decât atât, nu există niciun lichid sau aliment care sa aibă o biodisponibilitate de absorbție a mineralelor mai mare și mai rapidă decât cea a apei minerale naturale, adica de 98%.

Este fluidul divin purtător de energie si informație, esențială vietii biologice. Nu există niciun aparat de pe fața pământului, oricât de scump sau performat ar fi, care să poată imita structura moleculară si energia cu care vine de la pulsul pamantului dar  și compozitia chimică a apei minerale naturale.