Skip to main content

Pentru băut, categoric NU! Filtrele sunt bune si au rolul lor in gospodărie si vom vedea de ce.
Suntem bombardați de reclame la aparate de filtrare sau sisteme de purificare a apei, unele chiar foarte scumpe care promit ca ionizează ca alcalinizează, ca beneficiile sunt adevărate minuni. NIMIC MAI FALS.
Ce fel de apa obținem din aceste aparate?
Filtrele sunt montate la rețeaua casei (sau la robinet sau tip cana), in speranța ca obținem o apa buna de băut. Sa vedem mai intai ce este cu apa de la robinet. Apa de rețea este captata din Argeș si Dâmbovița, trece printr-un proces lung pana sa ajungă potabilă. Vine încărcată cu diverși compuși plina de microbi si tulbure. I se injectează ozon. Apoi ridicată cu pompe, ajunge in bazinele de decantare. Prin ea plutesc o puzderie de particule. De aici incepe procesul de curățare. PH-ul se reglează cu picaturi din lapte de var. Apoi filtrata, apoi se adauga substante de curățare, sulfat de aluminiu, var, acid sulfuric, clor. În cantitati ( sa zicem),controlate si permise. In apa de la robinet București conține aluminiu iar legea permite sa existe benzen acrilamidă cianuri mercur plumb. Prin fierbere doar clorul se evapora fiind un gaz, restul metalele grele nu dispar prin fierbere. Aici Filtrele au un rol foarte important. Spre exemplu, osmoza inversă este procedeu de filtrare utilizând membrane cu pori extrem de mici care rețin 98% din particulele organice și microorganisme și cca 95% din compușii ionici dar si metalele grele. O putem folosi la gatiti spălat fructe, legume, carne, vase si evident pentru igiena corporală caci pielea este cel mai mai mare organ al corpului si absoarbe tot ce este in apa.
Dar de ce nu o recomand a fi băută?
Apa rezultată din TOATE sistemele de filtrare este din punct de vedere nutrițional, o apă destructurată, cu valoare biologică zero. Imaginați-va ca apa este ca o racheta care are nevoie de combustibil ca sa poată ajunge la celule, in sange si la toate organele. Combustibilul si valoarea nutrițională îi este data chiar de cantitatea de minerale naturale cu care vine din adancurile pamantului. Putinele minerale adăugate in filtrele tip cana, nu sunt minerale naturale ci minerale de sinteza obținute chimic si se absorb cam in proporție de 20% fata de apa minerală naturala care are cea mai mare biodisponibilitate de absorbție a mineralelor, de 98%. Judecati singuri. Si de ce sa ne păcălim organismul cu ceva artificial?
Se confunda grav, puritatea cu mineralizarea totala. Puritatea este una ( adica o apa curata microbiologic), iar mineralizarea este cu totul altceva, înseamna valoarea nutrițională a apei.
Mai mult decat atat,Atunci când se consumam o apa artificial mineralizată, ca sa poată ajunge la celule, organismul nostru trebuie să adauge electroliți la această apă mai întâi, luând din rezervele corporale. Asta duce la diluarea electroliților și redistribuirea insuficientă a apei organism si poate compromite functia organelor vitale.
Nu exist nici un aparat pe fata pamantului care sa poată imita compozitia chimica si structura moleculara a APA MN. 💧💦