Skip to main content

Claudia BENEASPECIALIST ÎN HIDRATARE

„Apa este fundamentală pentru viață și sănătate. Dreptul omului la apă este indispensabil pentru a duce o viață sănătoasă în demnitate umană. Este o condiție prealabilă pentru realizarea tuturor celorlalte drepturi ale omului.”

– NAȚIUNILE UNITE

Până la 50% din populația adultă a lumii nu reușește să atingă aportul total de apă recomandat, în ciuda rezultatelor negative asupra sănătății asociate cu aportul cronic scăzut de lichide. Obezitatea, bolile renale și metabolice sunt provocări majore de sănătate publică pe care o hidratare sănătoasă le poate previni! Apa este un aliment cu valoare nutrițională preventivă și curativă iar prin complexitatea ei este principalul nutrient al organismului. Este mediul în care se realizează toate procesele chimice din organism.

M-am specializat în hidratare la Healthcare Academy – USA, am studiat Biochimia la Harvard Medical School și sunt Sommelier de apă certificat international.

Misiunea mea este aceea de a aduce oamenilor, mesajul apei, de a-i învăța să o recunoască să îi iubească gustul, savoarea, valoarea dar mai ales sa se bucure de beneficiile extraordinare ale apei minerale naturale. Mi-am propus să cresc gradul de conștientizare a publicului cu privire la consumul responsabil de apa minerala naturala și să încurajez obiceiuri durabile de hidratare sănătoasă prin cercetare științifică, educație și instrumente practice.

Rolul meu este despre a învăța și ajuta oamenii sa își creeze obiceiuri de hidratare mai sănătoase. Împreună, să facem din hidratare un obicei sănătos!

Asociația internațională a Somelierilor de apă

Membru în Asociația internațională a Somelierilor de apă "Water Sommelier Union"

Asociația Română de Balneologie

Specialist în hidratare
Membru în Asociația Română de Balneologie

Ambasador al resursei de apă

Reprezentant al României pe resursa de apă la Expoziția Mondială Dubai Octombrie 2021 – Martie 2022

Bineînțeles că știam câte ceva despre apele minerale naturale și că România este bogată în astfel de izvoare. Dar abia după ce am ascultat explicațiile amănunțite și bine documentate ale Claudiei, atitudinea mea de consumator s-a schimbat de la a cumpăra apă minerală naturală din când în când, la a fi primul articol pe care îl pun în coșul meu de cumpărături. Am simțit la propriu schimbarea și beneficiile apei. De atunci, din mai 2022, spun mai departe în jurul meu, de exemplu, cum să-și aleagă apa minerala așa cum m-a învățat Claudia.

Angela IfrimCoach și Trainer Speakeri

Întâlnirea cu dumneavoastră, singurul sommelier de apă din România, a fost încă o ocazie să înțelegem bogăția și calitatea resurselor naturale de care România dispune, așa cum este și apa minerală. A fost o ocazie foarte bună să discutăm despre modalitățile de consolidare a cooperării bilaterale între țările noastre pe parcursul Expo2020 Dubai, în domeniul apei minerale și despre oportunitățile de afaceri din acest domeniu.

Dr. Ahmed Abdullah bin Saeed Al MatrooshiExcelența Sa Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în România

Apa face parte din viața noastră. M-ați făcut să înțeleg și să apreciez și mai mult această comoară de care țara dumneavoastră dispune într-o atât de mare cantitate și varietate.
Sper să putem beneficia și noi, poporul Ugandei, de experiența și cunoștințele dumneavoastră pentru a construi o strategie sustenabilă pe termen lung în domeniul atât de prețios al apei și importanței acesteia.
Cu apreciere,

Dr. Chris BaryomunsiMinistru al Dezvoltării în Guvernul Republicii Uganda

O surpriză plăcută standul României. O resursă care lipsește atâtor țări de pe glob, apa. Informațiile furnizate în scurta mea vizita, sunt de neprețuit. Vă mulțumesc,

Prof. Dr. Sc. Norman Ali Bassam Ali Taher KhalafAmbasador la Dubai World Icon, zoolog, ecolog și geolog, profesor, cercetător, autor de cărți, editor, domnia sa este cel care a descoperit și numit științific patru noi subspecii de animale de pe glob.

Împreună cu dumneavoastră, am descoperit cu încântare apele României. O asemenea resursă neprețuită nu putea sa fie mai bine pusă în valoare decât de un specialist atât de bine pregătit și o persoană încântătoare ca și dumneavoastră

A.S. Prințul Nikola Petrovic Njegos din MuntenegruComisar General al Pavilionului Muntenegru