Beneficiile unei ape, de care m-am îndrăgostit m-a motivat să îmbrățișez această misiune. Am simțit ca o reîntoarcere la emoție, la pur, la viață, la simplitate. Am simțit atâta liniște și iubire necondiționată. Pentru apă, pentru lume, pentru Creator.
Am făcut pasul fără ezitare și am schimbat domeniul (cel juridic) într-o altă sferă profesională. Au fost mai mulți factori care mi-au influențat alegerea: pe de-o parte povestea unei ape, o lume nouă, aparte, poveștile incredibile ale izvoarelor, pe de alta, firea mea deschisă, curioasă, aventuroasă. Recunosc că a fost ca un reset. Am pornit într-o lume nouă și am decis că trebuie să mă pregătesc temeinic pentru drumul meu. Am făcut cursurile și sunt sommelier de apă certificat internațional, fac parte din elita mondială a Sommelierilor de apă (https://www.watersommelier-union.com/) și singura femeie care activează ca sommelier în România. De la un moment dat am simțit că trebuie să aprofundez mai mult, apa și misterul ei mă fascina tot mai tare. Am început să mă documentez tot mai mult. Acum studiez biochimia și biologia moleculară și am adunat în jurul meu specialiști, cercetători, medici, biochimiști, oameni care la rândul lor au studiat o viață întreagă apa.
Mi-au pus la dispoziție timpul lor, lucrările, studiile făcute, cunoștințele, ca eu sa pot aduce informații corecte și avizate și foarte bine documentate pe care nu le găsiți pe internet. Sunt membru în Asociația Balneologică din România și fac cercetare documentară de 5 ani. În septembrie 2021, am fost investită de Ministerul Afacerilor Externe ca specialist, pentru a reprezenta resursa de apă a României, la Expoziția mondială din Dubai pe perioada celor 6 luni cât a durat Expoziția. A fost o mare provocare pentru că responsabilitatea a fost și este imensă. Sunt Sommelier-ul tuturor apelor minerale din România. Sunt imparțială și obiectivă. Rolul meu de Ambasador al acestei minunate resurse a României, este de a face în primul rând educație pentru consumul responsabil de apă minerală naturală. În acest moment cunosc cea mai mare parte a izvoarelor din România, zonele de unde izvorăsc dar și felul în care se îmbuteliază apa.
Cunosc majoritatea îmbuteliatorilor de pe piață și am corectat multe mituri legate de apă și felul în care este îmbuteliată apa. Am susținut mai multe evenimente am scris și scriu în mod constant materiale pentru reviste de sănătate și nu numai. Am această pagină de Sommelier de apă și paginile de Social media, YouTube, Facebook Instagram și TikTok (Claudia Benea – Water Sommelier), unde care găsiți mai multe materiale și informații. Abia aștept să povestim despre minunea vieții, Apa.