Skip to main content

Claudia BENEACERTIFIED WATER SOMMELIER

Beneficiile unei ape, de care m-am îndrăgostit m-a motivat să îmbrățișez această misiune. Am simțit ca o reîntoarcere la emoție, la pur, la viață, la simplitate. Am simțit atâta liniște și iubire necondiționată. Pentru apă, pentru lume, pentru Creator.

Am făcut pasul fără ezitare și am schimbat domeniul (cel juridic) într-o altă sferă profesională. Au fost mai mulți factori care mi-au influențat alegerea: pe de-o parte povestea unei ape, o lume nouă, aparte, poveștile incredibile ale izvoarelor, pe de alta, firea mea deschisă, curioasă, aventuroasă. Recunosc că a fost ca un reset. Am pornit într-o lume nouă și am decis că trebuie să mă pregătesc temeinic pentru drumul meu. Am făcut cursurile și sunt sommelier de apă certificat internațional, fac parte din elita mondială a Sommelierilor de apă (https://www.watersommelier-union.com/) și singura femeie care activează ca sommelier în România. De la un moment dat am simțit că trebuie să aprofundez mai mult, apa și misterul ei mă fascina tot mai tare. Am început să mă documentez tot mai mult. Acum studiez biochimia și biologia moleculară și am adunat în jurul meu specialiști, cercetători, medici, biochimiști, oameni care la rândul lor au studiat o viață întreagă apa.

Mi-au pus la dispoziție timpul lor, lucrările, studiile făcute, cunoștințele, ca eu sa pot aduce informații corecte și avizate și foarte bine documentate pe care nu le găsiți pe internet. Sunt membru în Asociația Balneologică din România și fac cercetare documentară de 5 ani. În septembrie 2021, am fost investită de Ministerul Afacerilor Externe ca specialist, pentru a reprezenta resursa de apă a României, la Expoziția mondială din Dubai pe perioada celor 6 luni cât a durat Expoziția. A fost o mare provocare pentru că responsabilitatea a fost și este imensă. Sunt Sommelier-ul tuturor apelor minerale din România. Sunt imparțială și obiectivă. Rolul meu de Ambasador al acestei minunate resurse a României, este de a  face în primul rând educație pentru consumul responsabil de apă minerală naturală. În acest moment cunosc cea mai mare parte a izvoarelor din România, zonele de unde izvorăsc dar și felul în care se îmbuteliază apa.

Cunosc majoritatea îmbuteliatorilor de pe piață și am corectat multe mituri legate de apă și felul în care este îmbuteliată apa. Am susținut mai multe evenimente am scris și scriu în mod constant materiale pentru reviste de sănătate și nu numai. Am această pagină de Sommelier de apă și paginile de Social media, YouTube, Facebook  Instagram și TikTok (Claudia Benea – Water Sommelier), unde care găsiți mai multe materiale și informații. Abia aștept să povestim despre minunea vieții, Apa.

Asociația internațională a Somelierilor de apă

Membru în Asociația internațională a Somelierilor de apă "Water Sommelier Union"

Asociația Română de Balneologie

Membru în Asociația Română de Balneologie

Ambasador al resursei de apă

Reprezentant al României pe resursa de apă la Expoziția Mondială Dubai Octombrie 2021 – Martie 2022

Federația Națională a Degustătorilor Autorizați

Sommelier de apă certificat internațional

Bineînțeles că știam câte ceva despre apele minerale naturale și că România este bogată în astfel de izvoare. Dar abia după ce am ascultat explicațiile amănunțite și bine documentate ale Claudiei, atitudinea mea de consumator s-a schimbat de la a cumpăra apă minerală naturală din când în când, la a fi primul articol pe care îl pun în coșul meu de cumpărături. Am simțit la propriu schimbarea și beneficiile apei. De atunci, din mai 2022, spun mai departe în jurul meu, de exemplu, cum să-și aleagă apa minerala așa cum m-a învățat Claudia.

Angela IfrimCoach și Trainer Speakeri

Întâlnirea cu dumneavoastră, singurul sommelier de apă din România, a fost încă o ocazie să înțelegem bogăția și calitatea resurselor naturale de care România dispune, așa cum este și apa minerală. A fost o ocazie foarte bună să discutăm despre modalitățile de consolidare a cooperării bilaterale între țările noastre pe parcursul Expo2020 Dubai, în domeniul apei minerale și despre oportunitățile de afaceri din acest domeniu.

Dr. Ahmed Abdullah bin Saeed Al MatrooshiExcelența Sa Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în România

Apa face parte din viața noastră. M-ați făcut să înțeleg și să apreciez și mai mult această comoară de care țara dumneavoastră dispune într-o atât de mare cantitate și varietate.
Sper să putem beneficia și noi, poporul Ugandei, de experiența și cunoștințele dumneavoastră pentru a construi o strategie sustenabilă pe termen lung în domeniul atât de prețios al apei și importanței acesteia.
Cu apreciere,

Dr. Chris BaryomunsiMinistru al Dezvoltării în Guvernul Republicii Uganda

O surpriză plăcută standul României. O resursă care lipsește atâtor țări de pe glob, apa. Informațiile furnizate în scurta mea vizita, sunt de neprețuit. Vă mulțumesc,

Prof. Dr. Sc. Norman Ali Bassam Ali Taher KhalafAmbasador la Dubai World Icon, zoolog, ecolog și geolog, profesor, cercetător, autor de cărți, editor, domnia sa este cel care a descoperit și numit științific patru noi subspecii de animale de pe glob.

Împreună cu dumneavoastră, am descoperit cu încântare apele României. O asemenea resursă neprețuită nu putea sa fie mai bine pusă în valoare decât de un specialist atât de bine pregătit și o persoană încântătoare ca și dumneavoastră

A.S. Prințul Nikola Petrovic Njegos din MuntenegruComisar General al Pavilionului Muntenegru