Skip to main content
TOTUL DESPRE APĂ

CE APĂ ASOCIEM CU BĂUTURILE ALCOOLICE

By decembrie 29, 2021No Comments

În perioada sărbătorilor, pe lângă provocarea mâncărurilor grele dar si a dulciurilor, mai avem o provocare, plăcerea de a ne bucura, mai mult decât în restul anului, de o varietate de băuturi alcoolice. Vom avea parte și de nelipsita mahmureală:)

O înghiţitură de băutură alcoolică declanşează aproape instantaneu în organismul nostru un lanţ de reacţii complexe, prin care corpul încearcă să descompună alcoolul. Dar, deja stiti că alcoolul deshidratează pentru că inhibă producerea hormonului anti-diuretic. Acest hormon păstrează concentrația chimică propice urinei. Ca atare, odată ce ești mahmur, rinichii tăi vor elimina apa din corp, in loc să o reabsoarbă. Organismul produce mai multă urină decât în mod normal, rezultatul imediat fiind deshidratarea.Pentru a compensa, organele din corp vor încerca să absoarbă apa din circulația sanguină. Iar asta nu e de bine… 😁

Dacă nu bem apă și nu vom compensa această creștere a pierderii de apă, organismul se deshidratează tot mai mult iar senzația de amelțeală, slăbiciune va persista pentru mai mult timp. Aproape toate țesuturile și organele sunt vulnerabile la efectele alcoolului.

O primă recomandare, nu beti alcool pe stomacul gol. Alcoolul irită masiv mucoasa gastrică și provoacă o mare aciditate în organism. Cel mai bun și eficient remediu, care are efect de rehidratare imediat, este apa minerală naturală. Dar nu orice sortiment, ci apa cu cea mai mare cantitate de minerale. Cele mai bogate ape în minerale naturale sunt:
– Vâlcele, o apă cu efect terapeutic. Are o putere imensă de hidratare pentru că are cea mai completă gamă dar si cantitatea cea mai mare de minerale naturale. Beti 1-2 L de Vâlcele si vă pune pe picioare imediat 👌🏻 o bem lent, să dam timp organismului să asimileze mineralele.
– Borsec, carbogazoasă
– Tușnad, sticla verde (are dioxid de carbon în cantiate moderată)
– Perla Harghitei, carbogazoasă. Sunt ape cu putere mare de rehidratare.

Acestea sunt ape cu putere mare de rehidratatre datorită compoziției mari de minerale. Vă asigur că nu faceti pietre la rinichi din 2 L de apă 🙂 Dar efectul probat este wow! Celebra durere de cap dar și senzația de oboseală, amețelile si uscăciunea gurii vor dispărea imediat. Dupa ce organismul primeste portia de minerale/hidratare, bem o apă plată mai ușoară. Adică:
– Artesia- o minunăție de apa
– Perla Harghitei (sticla roz)
– Borsec
– Zizin
– Biborteni

E recomandat să le bem lent, să dam timp organismului să asimileze mineralele. Ce poate fi mai minunat decât sa ne tratăm în mod natural? Mai mult decât atât, apa minerală naturală este un aliment dar si cel mai ieftin „medicament”, atât de tartare, cât si de prevenție.

Și nu uitati, alcoolul este o sursă importantă de calorii lipsite de valoare nutrițională. Bucurați-vă de aceasta plăcere moderat!💧🥂