Skip to main content

CÂT DE IMPORTANTĂ ȘI CE ROL ARE APA IN DIETĂ – REGULI DE AUR

By ianuarie 17, 2022noiembrie 6th, 2022TOTUL DESPRE APĂ #aquaeducatie

Știm toți că apa este foarte importantă în procesul de slăbire, dar oare știm ce rol are cu adevărat?

Apa este cel mai important aliment, care nu poate fi înlocuit! Prin complexitatea ei, apa este principalul nutrient al omului. Este pivotul majorității proceselor din organism. Apa minerală naturală (nu de la filtre, nu de la robinet) nu este doar hrană pentru întregul organism, ci are și un rol major de curățare si eliminare a deșeurilor, transportă nutrienții la celule, hidratează pielea.

Știați că mușchii conțin 75% apă? Pielea conține 65% apă și se regenerează constant la aproximativ 27-30 de zile. După 30 de minute de la consumarea unui pahar cu apă, circulația la nivelul pielii se intensifică, ceea ce înseamnă mai mult aport nutritiv și o mai bună eliminare a toxinelor acumulate la nivelul pielii. Apa contribuie la transformarea alimentelor în energie, reglează întreg metabolismul și ajută corpul să absoarbă nutrienții.

Omul ia o parte importantă de minerale din mâncare, iar o altă parte ar trebui să fie din fructe și legume. Credem ca mâncăm legume si fructe sănătoase dar, din păcate, nu este mereu așa. Solul este supus unei serii de procese de degradare din cauza contaminării cu metale grele şi pesticide sau cantităţi excesive de nitraţi şi fosfaţi. Acestea au efecte dramatice asupra compoziției naturale a mineralelor din sol. Altfel spus, cea mai protejată sursă de minerale este apa, prin originea ei subterană.

Senzația de foame este, de cele mai multe ori, confundată cu setea. Setea este primul semn al unui organism deshidratat.

Există un hormon intestinal specific, secretat de stomac și pancreas, care se numește grelină și este cunoscut ca hormonul stării de foame, dar poate modifica preferințele alimentare, iar el se reglează/ghidează în funcție de ce primește și va cere exact ceea ce îi dați mai mult. Vă recomand să îi dați apă! Organismul are niște nevoi, transmite niște semnale: sete, pofte, foame (în această ordine), care pentru creier sunt identice. Din păcate, cei mai mulți aleg să își potolească poftele și mănâncă ceva gustos sau dulce când, de fapt, ar trebui să bea un pahar cu apă. Toate studiile arată că, dacă bei apă atunci când simți poftă sau foame „false”, scapi foarte repede de kg.

Apa nu are calorii! Mai mult, la 15 minute după ce beți apă, creierul ia în considerare și dă senzația de sațietate. Dacă după o oră încă aveți senzația de foame, corpul vă spune că este momentul să mâncați. Este un proces de educare a poftelor 

Reguli de aur:

  1. Când simțiți poftă de dulce sau de mâncare, beți 1 pahar cu apă minerală naturală plată cu o cantitate mare de minerale si bicarbonați. Bicarbonații taie pofta, dar și „nevoia” organismului de dulce și de mâncare, iar corpul primește porția de „hrană”. De exemplu, Vâlcele este prima și cea mai valoroasă apă în cantitatea de bicarbonați. Artesia este o apă excelentă pentru perioadele de dietă sau post intermitent. 
  2. Între mese beți o apă ușoară cu cantitate de minerale moderată, adică până în 500mg/L ( pe etichetă ne uităm la cantitatea de reziduu sec). De exemplu, Carpatina plată, Borsec, Perla Harghitei (cu capac roz), Aquatique.
  3. Niciodată, înainte de masă sau între mese, nu beți apă cu bule (CO2). Dioxidul de carbon stimulează motilitatea gastrică, adică pofta de mâncare. Beți apă Carbo la 15 min după mese, vom avea o super digestie. 
  4. Cafeaua, sucurile și băuturile energizante, dulci, duc la deshidratare. Consumați apă minerală naturală, vă menține hidratați.
  5. Limitați sarea – nivelul crescut de sare vă dă o stare de sete, dar cauzează de fapt conservarea apei (retenție de apă) și va crește nevoia corpului pentru alimente (foamea). Mai mult, rinichii obosesc, fiind obligați să lucreze excesiv pentru a elimina sarea. Ne dorim să scăpăm de toxinele acumulate? Ei bine, fără suficientă apă, fluxul renal va scădea, iar toxinele se tot acumulează în sânge.
  6. Nu beți mai mult de un pahar cu apă pe oră, căci corpul nu poate absorbi o cantitate mai mare, iar lichidele în exces vor fi eliminate înainte de a aduce beneficii pielii și întregului organism.
  7. Se recomandă des 3 mese/zi plus două gustări ca să slăbim. Din experiență, vă spun că gustările pot fi înlocuite cu apă. Este alegerea câștigătoare.

Să fiți sănătoși!