Skip to main content

Există „cea mai pură” apă? Aud în fiecare zi această expresie „cea mai pură apă”. Acest termen, PURITATE, este folosit în exces pentru toate tipurile de apă. Practic, a devenit o „unealtă” de marketing, întreținând, în mod deliberat sau nu, din ignoranță vădită, confuzia dintre puritatea apei cu mineralizarea totală. Cel mai agresiv o fac aceia care comercializează filtre și sisteme de filtrare de tot felul. Filtrele au și ele rolul lor, dar doar pentru apă de la robinet, pe care o folosim în gospodărie pentru a avea siguranța că prin filtrare obținem o apă curată microbiologic și fără metale grele, dar atât. Nu uitați că prin fierbere se elimină doar clorul, fiind un gaz, nu și metalele grele, de aceea filtrele sunt utile. Unii cred, realmente, că puritatea înseamnă absența mineralelor și, mai grav, blamează apa minerală naturală, inducând în eroare și influențând alegerile consumatorilor. De exemplu, Bucovina sau Aquatique sunt ape cu cea mai mică cantitate de minerale, destinate, în general, bebelușilor, dar asta nu înseamnă că sunt cele mai pure ape. Toate apele care vin din subteran sunt pure prin origine.

Așadar, când vorbim despre PURITATEA apei, ea nu poate fi interpretată altfel decât din punct de vedere MICROBIOLOGIC, adică substanțe nocive, particulele organice și microorganisme. Puritatea nu înseamnă lipsa mineralelor din apă. Una este puritatea apei, alta este mineralizația. Nu există „cea mai pură apă” așa cum nu există „cea mai bună apă”. Există apă pentru toate gusturile și nevoile fiecărui organism. Apă minerală naturală este un produs ecologic pură prin originea subterană, așa cum o găsim în izvoarele din subteran, care sunt departe de orice sursă de poluare / contaminare. Se purifică în mod natural, trecând prin stratul de nisip, pietriș cu nisip, bolovănișuri, argilă și pământ vegetal. Este pură și ecologică tocmai pentru că este departe de orice sursă de poluare. Este cea mai protejată resursă de minerale. Indiferent de originea lor, compoziția chimică a apelor minerale este condiţionată de calitatea mineralelor din rocile străbătute de apă în circuitul ei subteran, prin procesul natural de purificare și filtrare, care are loc în „laboratoarele subterane” ale pământului în urma lungului circuit al apei prin diferitele formaţiuni geologice, fie de câteva zeci sau sute de ani. În această etapă au loc procese complexe de dizolvare a mineralelor întâlnite. Formaţiunile geologice traversate, precum şi roca colector diferă de la o zonă la alta, astfel încât nu există ape minerale identice din punct de vedere al compoziţiei chimice. Cu cât apa traversează mai multe tipuri de formaţiuni geologice, cu atât conținutul său chimic este mai complex și este mai bogată în mineralele. Rolul benefic al apei asupra organismului este amplificat, pe de o parte, de conţinutul acesteia în săruri minerale, pe de altă parte, de PURITATEA ORIGINARĂ, caracterizată prin LIPSA TOTALĂ a contaminanţilor. Puritatea apei din sursă naturală rămâne o parte importantă a calității ei. Cea mai prețioasă apă este apa minerală naturală, vine infuzată din natură cu cantități importante de săruri minerale. Își manifestă extraordinarele calități alimentare și nutriționale, preventive și curative dacă este netratată prin mijloace chimice și este îmbuteliată direct la sursă. Trebuie precizat că orice intervenție asupra apei (cu aparate de alcalinizare sau cu minerale artificiale obținute chimic) este dăunătoare structurii sale, este agresivă și are efecte negative asupra organismului. Fiți sănătoși!