Skip to main content
TOTUL DESPRE APĂ

CEA MAI PROTEJATĂ ȘI SIGURĂ SURSĂ DE MINERALE

By martie 1, 2020aprilie 4th, 2021No Comments

APA MINERALĂ NATURALĂ ESTE CEA MAI PROTEJATĂ RESURSĂ DE MINERALE, NEPOLUATE/NECONTAMINATE. 

O parte importantă de minerale o luam din mâncare, o altă parte din fructe și legume si o importanta parte din Apa minerală naturala.

Mi-as dori sa spun ca mineralele din fructe si legume sunt sanatoase si suficiente. Dar, din pacate, nu pot. Ne ferim de ceea ce generic numim „chimicale”- substanțele organo-fosforice. Solul este supus unei serii de procese de degradare. Unele dintre aceste procese sunt strâns legate de agricultură: lucrările agricole de pregătire a solului; compactarea; scăderea cantităţii de carbon organic din sol şi a biodiversităţii solului; salinizarea şi sodizarea; contaminarea solului (cu metale grele şi pesticide sau cantităţi excesive de nitraţi şi fosfaţi), au efecte dramatice asupra compoziției naturale ale mineralelor din sol, unele compromit și pânza freatică. Altfel spus, și apa potabilă adica APA DE FORAJ (din puțurile gospodăriilor, sau sursele, tot de foraj unde se îmbuteliază apa in bidoane), pot fi afectate. Hidrogeologi sustin ca in cea mai mare parte a Romaniei, apa din pânza freatica este otrava curata fiind contaminata

De ce avem atât de multe rețele cu apă contaminată: “În pânza freatică există depășiri la absolut tot”

Fructele- In agricultura convențională, sunt permise chimicalele sistemice: “Sistemic inseamna ca intra in planta.
Timpul de pauza de la stropire pana la recoltare ar trebui sa fie de 2 saptamâni, timp in care planta ( legumele si fuctele), muncește sa mai elimine din pesticide.  Stim toti ca nu este asa.. a doua zi sunt culese. Asadar, fructele nu mai sunt atat de sanatoase pe cat credeam. Mai mult biodisponibilitatea de absorbție a mineralelor din alimentatie au o rata asimilare mult mai mica trecând prin procesul de digestie. Rata  absorbtiei mineralelor din apa este mult mai mare( 98%), in decurs de 15-30 min.de la ingerare,  pt ca absorbția se face direct din intestin.  De aceea este recomandat sa bem 1-2 pahare de apa inainte cu 30 min de masa.

România reprezintă un important rezervor de apă (aprox. 2500 izvoare), adica APA MINERALĂ NATURALA/PLATA SI CARBOGAZOASA, în care se găsesc dizolvate săruri minerale. Indiferent de originea lor, compoziţia chimică a apelor minerale este condiţionată de calitatea mineralelor din rocile străbătute de apă in circuitul ei subteran, prin procesul natural de purificare şi filtrare, care are loc în „laboratoarele subterane” ale pământului, în urma lungului circuit al apei prin diferitele formaţiuni geologice, fie de câteva zeci, sute şi chiar mii de ani. În această etapă au loc procese complexe de dizolvare a minerarelor întâlnite în cale, urmate de precipitări ale altora, de oxidoreducere şi schimburi ionice între moleculele din apă şi rocile predominant argiloase. România este foarte bogata in regiuni cu geodiversitate. Geodiversitatea inseamna, forme si structuri geologice, plantele, rocile, mineralele, cristale, soluri hidro-geologice catenele muntoase. Apa minerală naturala in vine din laboratoarele pamantului cu o cantitate importanta de minerale naturale adunate si nici un aparat nu stie sa o reproducă.
Este lichidul cu cel mai protejat de poluare si poarta in ea mineralele cele mai naturale si mai necontaminate venind in subteran unde substanțele chimice nu au ajuns in sol. In calatoria ei pastreaza matricea tuturor rocilor/ formelor geologice prin care trece, Practic, apa are memorie.

Formaţiunile geologice traversate, precum şi roca colector diferă de la o zonă la alta, astfel încât nu există ape minerale identice, din punct de vedere al compoziţiei chimice.  Cu cât apa traversează mai multe tipuri de formaţiuni geologice, cu atât conţinutul său chimic este mai complex şi cu cât mineralele solubile sunt mai frecvente, cu atât apa va fi mai mineralizată.

Rolul benefic al apei, asupra organismului este amplificat pe de o parte de conţinutul acesteia în săruri minerale, iar pe de altă parte de puritatea ei originară, caracterizată prin lipsa totală a contaminanţilor. Puritatea apei din sursa naturală ramâne o parte importantă a calității ei si este cu adevărat o bogăție pentru sănătate.

Cea mai protejată și mai naturală resursă de minerale rămâne, necontaminata, nepoluată, ramane sursa subterană de unde apa le aduce la suprafață pentru noi.  Consumul de apă minerală în Romania este de 75-80l/de persoană/an vs. 100-105 l/, media europeană. Trebuie să învățăm să consumăm apă naturală minerală din izvoarele subterane, ca sa fim SANATOSI.