Skip to main content
TOTUL DESPRE APĂ

CUM NE AJUTA APA SA ÎNVINGEM POFTELE CULINARE

By decembrie 19, 2021decembrie 21st, 2021No Comments

Perioada sărbătorilor este o adevarata provocare culinara, apar excesele alimentare si lupta cu poftele. Sunt atat de multe recomandari pe internet incat ne pierdem in ele si nu reusim sa le punem in practica. Ei bine, desi pare un clișeu, apa chiar este soluția salvatoare, atata de simpla si la îndemâna oricui. Dar cat de important este sa stim cum sa consumam apa si ce apa sa consumam, sa ieșim din aceasta perioada fara multe kg in plus? Se stie ca foamea este confundata cu pofta. Un truc, care a functionat de fiecare data la mine dar si la toți cei cărora l-am recomandat, este ca atunci cand simtim pofta, fie de mancare fie de dulciuri, punem mana pe un pahar, neaparat cu apa minerală naturala si il bem încet, cu înghițituri mici. Apa minerală naturala taie pofta e mancare dar si de dulciuri, in special cea care are o cantitate mai mare de minerale. Da senzație de sațietate si nu pentru ca ne umplem stomacul cu lichid ci pentru ca apa minerală naturala este un aliment din toate punctele de vedere. De ce apa minerală naturala? Pentru ca valoarea nutrițională i-o da chiar cantitatea de minerale cu care vine infuzata din natură, din izvoarele din subteran. Suntem făcuți din apa, este matricea vietii. Prin apa se reglează toate functiile din organism. Netracând prin proces de digestie, apa este absorbită în organism la nivelul intestinului, unde intră în sânge, transportată nutrienții si hidrateaza fiecare celula. Imaginati-va ca apa este o racheta care are nevoie de combustibil. Sa intre in sange, sa transporte nutrienții si sa ajunga la fiecare celula, are nevoie de combustibil care inseamna electrolitii/ mineralele. Electrolitii urmează molecula de apa si invers. Contribuie la transformarea alimentelor in energie, elimina deșeurile acumulate, regleaza intreg metabolismul si ajuta corpul sa absoarbă nutrienții. Mai mult decat atat, nu exista nici un lichid sau aliment care sa aiba o biodisponibilitate de absorbție a mineralelor, mai mare si mai rapida, decat cea a apei minerală naturala, adica 98%.
Este fluidul divin purtător de energie si informație, esențială vietii biologice. Nu exista nici un aparat, de pe fata pamantului, oricât de scump sau performat ar fi, care sa poata imita structura moleculara si compozitia chimica a apei minerală naturala. De ce să ne păcălim organismul cu ceva artificial când România este o țară atât de bogată in izvoare cu apă minerală naturală? Incercati si veti vedea diferenta 💧