Skip to main content

Apa face parte din viața noastră. M-ați făcut să înțeleg și să apreciez și mai mult această comoară de care țara dumneavoastră dispune într-o atât de mare cantitate și varietate.
Sper să putem beneficia și noi, poporul Ugandei, de experiența și cunoștințele dumneavoastră pentru a construi o strategie sustenabilă pe termen lung în domeniul atât de prețios al apei și importanței acesteia.

Dr. Chris BaryomunsiMinistru al Dezvoltării în Guvernul Republicii Uganda

Apă pentru cei mai însetați copii ai lumii. 

Conform datelor oficiale, peste un miliard de oameni nu au acces la apă potabilă. Întâlnirea mea cu Dr. Chris Baryomunsi, fost Ministru al Sănătății și actual ministru al dezvoltării în guvernul Republicii Uganda.

Împreună căutăm soluții pentru surse de apă în Uganda. 

Uganda este o țară în estul Africii care se învecinează la est cu Kenya, Sudanul de Sud, Republica Democrată Congo, Rwanda si Tanzania. 8 milioane de oameni din Uganda nu au acces la apă potabilă. 

Consumați minim 2 litri de apa pe zi. De câte ori nu ați auzit asta la televizor sau la radio? Apa este elixirul tinereții și motorul care ne ține în viață. Cu toate acestea, în unele părți ale lumii, oamenii ar da orice pentru un strop de apa. Bucuria din ochii oamenilor din țările slab dezvoltate, precum Uganda, atunci când beau apă, nu poate fi descrisă în cuvinte. Water is life