Skip to main content

1. Pentru puritatea ei deosebită
Puritatea apei înseamnă lipsa substanțelor poluante, respectiv a acelor substanțe provenite din activitățile industriale sau agricole. Spre deosebire de celelalte ape potabile, îmbuteliate sau din reţea, care sunt supuse unor proceduri de tratare şi care pot conţine cantităţi mici de substanțe poluante, în apele minerale naturale acestea lipsesc cu desăvârșire. De ce ? În primul rând, datorită procesului natural de purificare şi filtrare la care sunt supuse apele minerale în „laboratoarele” din adâncul pământului timp de zeci, sute şi chiar mii de ani, cât durează lungul lor parcurs subteran. Apoi, apele minerale naturale îşi au originea, în mare parte, în precipitaţii căzute la suprafaţa pământului în epoca preindustrială, când nu exista poluare.

2. Pentru că apa este cel mai ieftin medicament.
Reînnoirea apei în corpul uman se face într-un ritm de 10 – 15% pe zi la copil şi de 6% pe zi la adult. Cu alte cuvinte, în cca. 4 – 5 săptămâni, 60% din corpul nostru se schimbă in totalitate, consumând apă. Apa pe care o bem este absorbită în organism la nivelul intestinului gros, unde intră în sânge prin intermediul căruia este transportată în tot corpul. Pentru că este un solvent universal, transportă nutrienţii până la ultima celulă. Tot apa asigură buna funcţionare a rinichilor şi ajută la eliminarea deseurilor din organism, iar aportul suplimentar de apă este esențial pentru a elimina pietrele de la rinichi. Reglarea temperaturii corpului, hidratarea pielii sau lubrifierea ochilor, a mucoaselor se fac tot cu ajutorul apei. Apa minerală naturală este printre cele mai atent monitorizate produse alimentare. Parametrii calitativi naturali ai apei sunt atent şi riguros urmăriţi, atât în perioada lungă de cercetare ce premerge procesului de recunoaştere oficială, cât şi în timpul îmbutelierii.

3. Pentru că asigură necesarul de minerale.
Mineralele reprezintă cei mai importanţi nutrienţi ce asigură buna funcţionare a organismului uman. Prin simplul consum al unor ape minerale naturale,cum sunt cele din apă, poţi asigura, parţial sau total, necesarul zilnic de minerale al organismului. Este vorba în principal despre calciu, magneziu, potasiu, sodiu, carbonaţi, dar şi despre unele microelemente precum fluorul, zincul, siliciul, etc. Studiile au demonstrat că apele minerale reprezintă un înlocuitor al suplimentelor alimentare, cu eficienţă mai ridicată şi costuri mult mai reduse.

4. Pentru că există o apă pentru fiecare.
Nicio apă minerală naturală nu seamănă perfect cu alta. Niciun organism nu seamănă perfect cu altul. Avem anumite nevoi diferite în funcţie de vârstă, sex, mod de viaţă, anotimp, stare de sănătate, etc. Există tot timpul o apă minerală care să se potrivească nevoilor tale. Citeşte eticheta. Schimbă sortimentul de apă o dată la 2 săptămâni, ca să beneficiezi de o cantitate și o varietate cât mai mare de minerale diferite.

5. Pentru efectele benefice sănătăţii.
Înainte de a fi îmbuteliate pe scară largă şi a fi considerate ca alimente, apele minerale naturale au fost cunoscute pentru efectele lor binefăcătoare. În unanimitate, specialiştii sunt de acord asupra efectelor benefice pentru sănătate a acestor ape. În funcţie de compoziţia chimică, apele minerale pot fi utilizate cu succes pentru fortificarea sistemului osos, muscular sau nervos, pot avea efecte laxative sau diuretice, reglează digestia, previn diabetul, sunt utilizate în curele de detoxifiere sau antistres, ş.a.m.d.

6. Pentru că apa contribuie la reducerea stresului.
Creierul este compus din apă în proporţie de 70-80%. Dacă eşti deshidratat, mintea şi corpul sunt supuse stresului. Dacă simţi că ţi-e sete, înseamnă că procesul de deshidratare a organismului deja s-a declanşat. Pentru a reduce nivelul de stres, bea apă minerală naturală! Ţine tot timpul un pahar de apă minerală pe birou sau poartă o sticluţă cu tine oriunde te duci. În medie trebuie să bem zilnic minim 2,5 litri de lichide, din care minim 1,5 revine apei minerale. Necesarul poate creşte substanţial în cazul mamelor care alăptează, dacă stăm în căldură, facem efort fizic sau bem alcool.

7. Pentru că te ajută la păstrarea siluetei.
Vrei să slăbeşti sau să-ţi menţii silueta? S-a demonstrat că apa minerală te poate ajuta. Bea câte un pahar de apă minerală plată înainte de masă. Te vei simţi mai plin şi vei mânca ceva mai puţin. Plus, apa temperează poftele și foamea, dând senzația de sațietate. Şi uite aşa vei slăbi fără niciun efort, şi dacă înlocuieşti băuturile dulci cu apa minerală plată, atunci efectul va fi şi mai vizibil.

8. Pentru că-ţi menţine tenul tanar.
Ridurile şi liniile fine de pe faţă sunt mai profunde când eşti deshidratat. Apa minerală naturală este „crema de faţă produsă de natură”. Este pură şi conţine anumite elemente chimice cu rol benefic de hidratare asupra pielii. Dacă bei apă minerală, celulele pielii se hidratează şi se tonifică, tenul devine luminos datorită eliminării toxinelor, pielea se hrănește și devine elastică. Apa minerală îmbunătăţeşte semnificativ circulaţia sângelui, amplificând strălucirea şi supleţea tenului.

9. Pentru că poate preveni apariţia pietrelor la rinichi.
Ani de zile am auzit că apele minerale naturale favorizează litiaza renală (producerea de pietre la rinichi). Studii clinice recente, întreprinse de cercetători din mai multe ţări, vin să desfiinţeze acest mit şi să statuteze exact contrariul. S-a demonstrat că, dacă bei apă minerală bogată în bicarbonat de calciu şi magneziu, se reduce în mod semnificativ pericolul de apariţie a pietrelor la rinichi în peste 90% din cazuri, respectiv în cazul pietrelor constituite din oxalaţi de calciu din alimente. Acest lucru, aparent paradoxal, poate fi explicat prin faptul că un exces de calciu fixează acidul oxalic la nivelul tractului digestiv, iar acesta ajunge la rinichi și se cristalizează sub formă de pietre. Aportul suplimentar de apă crește semnificativ șansele de a elimina pietrele sau de a nu se forma.

10. Pentru că poate potenţa gustul mâncării şi al vinului.
În multe cazuri, gustul unor feluri de mâncare poate fi potenţat, diminuat sau chiar uşor modificat în funcţie de tipul de apă minerală care îl acompaniază. Diversitatea foarte mare a apelor minerale ne permite să putem alege apa cea mai potrivită care să însoţească mâncarea sau vinul. Înainte de masă, alături de mâncărurile grase sau de fripturile de porc sau vită la grătar, se potriveşte un pahar cu apă minerală naturală carbogazoasă. Peştele şi fructele de mare fac casă bună alături de o apă plată slab sau mediu mineralizată. Apa minerală carbogazoasă nu se va bea niciodată alături de un vin roşu taninos. Vinurile albe se asortează cu o apă plată slab mineralizată, iar cu cât vinul este mai acid cu atât apa este recomandat să fie mai alcalină şi exemplele pot continua. Fiți sănătoși!