Perioada sărbătorilor este o adevărată provocare culinară, apar excesele alimentare și lupta cu poftele. Sunt atât de multe recomandări pe internet, încât ne pierdem în ele și nu reușim să le punem în practică. Ei bine, deși pare un clișeu, apa chiar este soluția salvatoare, atât de simplă și la îndemâna oricui. Dar cât de important este să știm cum să consumăm apa și ce apă să consumăm ca să ieșim din această perioadă fără multe kg în plus? Se știe ca foamea este confundată cu pofta. Un truc, care a funcționat de fiecare dată la mine, dar și la toți cei cărora l-am recomandat, este ca atunci când simțim pofta, fie de mâncare, fie de dulciuri, punem mâna pe un pahar, neapărat cu apă minerală naturală PLATĂ (excepție face Vâlcele), și îl bem încet, cu înghițituri mici. Vâlcele este magică. Datorită cantității mari de bicarbonați, taie orice poftă instant. Apa minerală naturala plată taie pofta de mâncare, dar și de dulciuri, în special cea care are o cantitate mai mare de minerale. Dă senzație de sațietate, nu pentru că ne umplem stomacul cu lichid, ci pentru că apa minerală naturală este un aliment din toate punctele de vedere.
De ce apa minerală naturală plată?
Pentru că valoarea nutrițională i-o dă chiar cantitatea de minerale cu care vine infuzată din natură, din izvoarele din subteran. Cantitatea de minerale, practic, este hrană pentru celule.
Odată înghițită, o parte mica rămâne în stomac pentru a proteja pereții stomacului, activează enzimele și temperează aciditatea gastrică, iar restul se absoarbe la nivelul intestinului, unde intră în sânge, transportă nutrienții și hidratează fiecare celulă. Imaginați-vă că apa este o rachetă care are nevoie de combustibil. Să intre în sânge, să transporte nutrienții și să ajungă la fiecare celulă are nevoie de combustibil, care înseamnă electroliții/ mineralele. Contribuie la transformarea alimentelor în energie, elimină deșeurile acumulate, reglează întreg metabolismul și ajută corpul să absoarbă nutrienții. Mai mult decât atât, nu există niciun lichid sau aliment care să aibă o biodisponibilitate de absorbție a mineralelor mai mare și mai rapidă, decât cea a apei minerale naturale, adică 98%.
România este o țară atât de bogată în izvoare cu apă minerală naturală. Încercați și veți vedea diferența.