Skip to main content
TOTUL DESPRE APĂ

DE CE NU RECOMAND; APA DE LA ROBINET, APA FILTRATĂ- IONIZATA-PURIFICATĂ -ALCALINIZATA

By martie 2, 2020ianuarie 4th, 2022No Comments

DE CE NU RECOMAND; APA DE LA ROBINET, APA FILTRATĂ/PURIFICATĂ IONIZATA VS. APA MINERALĂ NATURALĂ?

Internetul este plin de reclame la tot felul de aparate de filtrare, ozmoza inversa, ionizare, care promit ca scot apa vie, apa alcalină, etc.  In reealitate, apa care rezulta din toate aceste sisteme de filtrare, este o apa fara valoare nutrițională, o apa moarta. PUNCT! Apa trebuie sa aiba electroliți/minerale. Electroliții atrag moleculele de apa. Apa urmează electroliții. Ca apa sa ajungă sa hidrateze celulele si intreg organismul,  trebuie sa conțină minerale.

Nu toate apele îmbuteliate sau pe care le consumăm, sunt la fel.

EXISTĂ 2 CATEGORII CU DIFERENȚE URIAȘE.

O categorie este cea în care intră apa filtrată/purificată, prin osmoză inversă, distilată, apa ionizată, etc., iar cealaltă este APA MINERALĂ NATURALA.

Apa purificată este filtrată prin diferite procese, fie prin filtre montate la robinet, prin OSMOZĂ inversă fie distilată sau ionizata. Din toate acestea, nu obținem decat o apa curată microbiologic, dar cu valoare nutrițională 0.

Dar sa luam pe rand – Apa purificată prin osmoză inversă (care e foarte la modă) este o tehonogie de filtrare care elimină aproximativ 98% impuritățile/particulele organice și microorganismele, dar și 95% din compușii ionici, astfel că obținem o apă destructurată, cu valoare biologică 0.

Apa „vie” sau ionizată si alcalinizata. Se afirma ca separa electric hidrogenul de oxigen astfel alcalinizeaza apa. Ca aceasta sa reuseasca ar trebui indeplinita cateva condiții. Apa de la catod sa fie separata de cea de la anod ca sa nu se amestece. Atmosfera gazoasa de la supradata apei ar trebui sa fie vaccumata permanent. Ambele conditii ar trebui indeplinite. Daca apa din aparat nu poate fi separata din cele 2 jumatati ale vasului, doar consumi enorm de mult curent ca sa produci 2 l de apa moarta. In acest aparat apa se amesteca permanent si este improbabil ca apa rezultata sa aiba un ph peste 8, daca nu poti indeparta in vid hodrogenul gazos rezultat.
Apa in timp absoarbe bioxidul de carbon din aer si creaza acid carbonic. Sunt contraargumente ale posibilitatii apei alcaline acasa in respectivele aparate vandute pe foarte multi bani. Un ionizator acționează in principal asupra conținutului de minerale din apa. Concentrația de minerale creaza calea spre „ionizare” sau mai corect, spre electroliza. O apa lipsită de minerale nu conduce curentul si nu poate fi ionizata, decat dupa remineralizare. Apa poate fi mineralizata artificial cu minerale de sinteza si in cantitate foarte mica, dar de ce sa ne păcălim organismul cu ceva artificial?

Mai detaliat, avizat și științific, toate „minunile” sau beneficiile apei „vii” produse de un aparat japonez, care se presupune că ar produce apa ionizată, fara puteri miraculoase de vindecare a diferitelor boli, dar nu îndeplinește condițiile de ionizare, altfel spus tot o apă moartă, are doar efectul placebo 🙂 Vedeți aici: https://www.youtube.com/watch?v=b9HaZv0FvZs

APA PURĂ. O mai găsim îmbuteliată pe etichetă sub această denumire de „apă pură”, dar filtrată prin același proces. Dar pentru a fi mai placută la gust i se adaugă minerale de sinteza obținute chimic, în  cantități mult mai mici. Pe etichetă este specificat „cu adaos de săruri minerale”. Practic, toate aceste ape sunt ape moarte, fara nici o valoare nutrițională.

APA DE REȚEA. Putem consuma apa de la reteaua orasului? Care sunt riscurile?
Apa din rețeaua orașului este apa țeviană:)) este potabilă conform standardelor impuse. Dar atat. Stim ca conductele rețelei de apa potabilă sunt  vechi si neschimbate de zeci de ani. Apa de rețea este captata din Argeș si Dâmbovița. De aici trece printr-un proces lung pana sa ajungă potabilă. Vine încărcată cu diverși compuși plina de microbi si tulbure. I se injectează ozon. Apoi ridicată cu pompe, ajunge in bazinele de decantare. Prin ea plutesc o puzderie de particule. De aici incepe procesul de curățare. PH-ul se reglează cu picaturi din lapte de var.
Apoi filtrata apoi i se adauga substante de curățare, sulfat de aluminiu, var, acid sulfuric, clor. Sigur in cantitati controlate si permise. Necunoscut este insa faptul ca legea permite sa existe; benzen, acrilamidă, cianuri, mercur, plumb. Prin fierbere doar clorul se evapora fiind un gaz, restul metalele grele nu dispar prin fierbere. Copiii sunt de cinci ori mai predispuși să absoarbă plumb decât adulții. Rețineți că apa potabilă este responsabila pentru 20% din expunerea totală la plumb la adulți si de până la 60% la sugari.
Trecând prin atatea procese, cam cat de buna credeți ca este?
România este o tara foarte bogata in ape minerale naturale. Confortul de a bea apa moarta vs de a cumpara apa minerală naturala, (indiferent de tipul de îmbuteliere), se va regăsi in dezechilibrele din organism.

Se confundă grav, puritatea cu mineralizarea totală. Mai mult decât atât, atunci când consumăm o apă  cu  minerale (de sinteza), adăugate, organismul nostru trebuie să adauge electroliți la această apă, luând din rezervele corporale și așa insuficiente. Asta duce la diluarea electroliților și redistribuirea insuficientă a apei în organism și poate compromite funcția organelor vitale. Gândiți-vă  la asta ori de câte ori beți litri de apă purificată, filtrată, ionizată, de osmoză inversă, etc… sau cu minerale de sinteza obținute chimic. 

Singura apă valoroasă, bogată în nutrienți, cu valoare nutrițională reală și cu electroliți/minerale naturale, este APA MINERALĂ NATURALA, în care nu se adaugă nimic si nu se intervine în mod artificial. În acest mod, apa ajunge la celule aşa cum a fost ea făcută şi echilibrată în cel mai performant laborator pe care îl cunosc: natura. În acest mod apa făcută la pulsul pământului – 7,85 hertzi – păstrează informaţia energetică atât de necesară organismului cât şi structurarea moleculară benefică.

Avem pe piața, destula apa minerală naturala îmbuteliată pentru toate gusturile. Sa nu uitam ca apa ne asigura si ne completează  o parte importanta din necesarul zilnic de minerale naturale.