Dintre alimentele care conțin cea mai mare cantitate de oxalați:
- Spanac 1/2 kg – 755 mg
- Caju – 50 mg
- Avocado un fruct – 20 mg
- Cartofi copți în coajă – 100 mg
- Sfeclă – 76 mg
- Făină de orez – 65 mg
- Hrișcă – 130 mg
- Cacao – 67 mg
- Malai 1 cana – 64 mg
- Ciocolata calda – 65 mg
- O cana de linte ( Supa de linte) – 35 mg
- 30 de gr de Alune – 40 mg
- Fasole 1/2 cana – 75 de mg
- Bame 1/2 cana – 57 mg
- Cipsuri – 21 mg
- Stafide 1 cana – 46 mg
- Zmeură 1 cana – 48 mg
- Rubarbă 1/2 cana – 541 mg
- Tărâțe de orez 1 cana- 281 mg
- Fina de soia 1 cana -95 mg
- Cereale integrale 1 cana – 30 mg